DriveThruRPG.com
Browse Categories
$ to $Back
pixel_trans.gif
Other comments left for this publisher:
You must be logged in to rate this
pixel_trans.gif
Aloittelevan pelinjohtajan opas
by Kimi K. [Verified Purchaser] Date Added: 09/26/2023 11:38:25

Kiva idea, heikko toteutus 15-sivua kattavan oppaan kohdalla on pakko pohtia, onko tässä ajateltu lainkaan oletettua asiakaskuntaa eli aloittelevia, oletettavasti nuoria pelinjohtajia.

-Miinusta-

  • Tylsä, hyvin pelkistetty: tasapaksua tekstiä kahdessa palstassa ja monotoniaa rikkomaan muutama liian kookkailla lauseilla varustettu puhekupla.
  • Heikosti havainnollistava: ei painotusta tärkeille kohdille; ei kuvia tai kaavioita sisällön tueksi.
  • Ei sisällysluetteloa, ei viitteitä mitä pääaihetta kussakin osuudessa käsitellään – vaikeuttaa kirjasen pariin paluuta ylläolevien nopeasti tulkittavien elementtien puuttumisen lisäksi.
  • Oikeinkirjoituksesta puutteita, kieliasu välillä tökeröä ja turhan sanaisaa.
  • Taitto omituinen: pääotsikot jostain syystä keskellä sivua; orpoja palstoja ja tyhjää tilaa oudoissa paikoissa.
  • Kirjanen ei tarjoa juuri mitään pelijohtajien yleisimmille pulmille eli miten houkutella pelaajia (i.e. miksi pelaisit roolipelejä?), miten järjestää aikataulutus ja kuinka ylläpitää hyvää henkeä harrastuksen parissa.
  • Kädenlämpöinen lopetus on lähes ironinen, jättää kylmäksi teennäisyydessään.

Neutraalia

  • Ongelmanratkaisuosio on äärimmäisen tärkeä, mutta jää hiukan aneemiseksi. Painotus vaikuttaa olevan pelaamisen haasteissa ja näiden ennaltaehkäisystä ja käsittelystä, eikä niinkään jo syntyneistä ongelmista ja niiden ratkaisusta. "Kaikilla pitäisi olla mukavaa" mainitaan, mutta ei juuri havainnoida ohjeistuksessa (esim. maailmalla yleistyvät X-cardit ja safe space -käsitykset heijastavat tätä asiaa). Jokin luonnos hyvistä pöytäsäännöistä olisi ollut helppo lisäys ja antanut aloittavalle pelinjohtajalle vähän enemmän paukkuja pelipöytänsä hallintaan.

+Plussaa+

  • Karttojen piirtämistä käsittelevä osio oli selkeästi parempi pelkästään havainnostavien esimerkkien vuoksi
  • Varsinaiset ohjeet ja faktuaalinen tieto esim. kampanjaan ja seikkailuihin liittyen ovat helposti puolustettavissa ja useammankin plussan arvoisia.


Rating:
[2 of 5 Stars!]
Aloittelevan pelinjohtajan opas
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

pixel_trans.gif
Aloittelevan pelinjohtajan opas
by Jonas M. [Verified Purchaser] Date Added: 01/26/2021 16:42:28

Olen aikanaan ostanut ja lukenut Aloittelevan pelinjohtajan oppaan paperiversion Ropeconissa, teki hyvää verestää muistoja PDF:n parissa. Tässä on kyllä hyvää settiä ja sellaista käytännön neuvoa minkälaiseen olisi 80-luvun lopulla pelinjohtamista aloitellessa toivonut. Kirja on lyhyt ja ytimekäs ja ei luonnollisesti hirveän laaja-alaisesti voikaan kaikkea käsitellä. Kyseessä on kuitenkin opas aloittelijalle, ei pelinjohtajan opas kaikesta mahdollisesti - silloin voisi sivuja ja hintaakin olla enemmän. On tärkeää että tälläisiä hyviä neuvoja kootaan johdonmukaisiksi oppaiksi, että kaikkea ei tarvitse oppia yrityksen ja erehdyksen kautta, tai yrittämällä imitoimalla ammattimaisten ääninäyttelijöiden huolella suunniteltuja striimejä tai kyselemällä keskusteluryhmissä joissa yksinkertaiseen kysymykseen saa 12 eri vastausta. Hyvää työtä.Rating:
[5 of 5 Stars!]
pixel_trans.gif
The Quick, Digital Edition only
by Jonas M. [Verified Purchaser] Date Added: 10/14/2020 04:46:19

So far only game in nordic noir genre. I like the attitude of the game that does not wallow in grim darkness and hopelessness. It also feels like written by grown ups for grown ups. Things are bad because of indifference not because of every authority is aligned gleefully with malignant forces.Rating:
[5 of 5 Stars!]
The Quick, Digital Edition only
Click to show product description

Add to DriveThruRPG.com Order

pixel_trans.gif
Displaying 1 to 3 (of 3 reviews) Result Pages:  1 
pixel_trans.gif
0 items
 Hottest Titles
 Gift Certificates